Céginformáció

Cégünk, 2010-ben alakult, az alapítás évétől kezdve családi vállalkozásként működik.

 

Cégünk fő tevékenysége vadon termő és termesztett gombák, felvásárlása, feldolgozása és értékesítése főként belföldi nagykereskedők és üzletláncok részére. Termékeink 2012 óta a TESCO áruházláncban, 2014 óta a SPAR és COOP áruházláncban kaphatók. A szakszerű minőségi munkának köszönhetően egyre nagyobb igény mutatkozik termékeink iránt. Jelenleg tíz nagykereskedelmi tevékenységgel foglalkozó cég értékesítésével jutnak el termékeink a gasztronómiai
és közétkeztetési piacra. Az alapítás évétől kezdődő dinamikus fejlődésnek köszönhetően kellő késztetést éreztünk arra, hogy cégünk külföldi piacon is megjelenjen. 2015 óta egyes termékeink a kelet-európai KAUFLAND áruházláncban, illetve nagykereskedők segítségével kerülnek értékesítésre. Ennek a fejlődésnek az eredményeként 2016 őszén megnyitottuk üzletünket a Fény utcai piacon, azért hogy a fogyasztók még közelebb kerüljenek termékeinkhez, igényeik kielégítése teljes mértékben megtörténjen.

Elsősorban tinórufélék, és a sárga rókagomba értékesítésével foglalkozunk, de termékeink között szerepelnek
a kucsmagombafélék, fekete tölcsérgomba, pereszkefélék, galambgombafélék, szegfűgomba, rizike is. Termesztett gombák közül csiperkét, laskagombát, nameko gombát és shiitake gombát értékesítünk. Cégünk erdei és termesztett gyümölcsök értékesítésével is foglalkozik. Ezen a palettán főleg az áfonya, feketeszeder, valamint a termesztett málna és dió szerepel.

A gombafajtákat Magyarország és a környező országok területeiről gyűjtjük össze, ahol kiépített felvásárló hálózattal rendelkezünk. Felvásárlóink rendelkeznek gombaismereti vizsgával. Nagy gondot fordítunk arra, hogy az áru jó minőségét megőrizze, ezért a szállítást saját hűtőautókkal végezzük a területekről +2°C mellett, s ezzel együtt az áru tárolása is + 2 ˚C történik. A telephelyünkre beszállított gombát konyhakészre tisztítjuk és -40 ˚C-on fagyasztjuk majd a nagykereskedők igényeinek megfelelően csomagoljuk.

A gombafajok egy részét gondos válogatás, szakszerű minőség ellenőrzés mellett frissen juttatjuk el főként külföldi partnereinkhez. A friss gomba szállítása farekeszekben 3 kg-os kiszerelésben történik.

Cégünk rendelkezik a termékek feldolgozásához szükséges HACCP minősítéssel, mely biztosítja, hogy csak kiváló minőség
és szakszerűen ellenőrzött áru kerülhet forgalomba.

A kereskedelmi szervezet és infrastruktúránk folyamatos bővítésével célunk a jövőben, hogy a piacon megszerzett szerepünket megtartsuk, illetve lehetőségeinknek megfelelően bővítsük. Céljaink között szerepel, hogy cégünk sajátosságának erősségét megtartsuk, mint például a dinamizmust, a munkához való rugalmas hozzáállást, termékeink extra minőségben történő előállítását.

 

Bízunk abban, hogy a jövőben termékeinkkel az Ön igényeit is ki tudjuk elégíteni.

 

Fungo-Frutta Kft 3254 Váraszó, Szabadság út 33. Tel.: +36 36 200 202 Mobil: +36 20 453 7172 +36 20 453 7266 bosco@fungofrutta.hu